Βραβείο Red Dot για το Yamaha TMAX 530

Βραβείο Red Dot για το Yamaha TMAX 530
στις 27 Ιουλίου 2012

ΠΗΓΗ: www.mototriti.gr

To διεθνές βραβείο design Red Dot κέρδισε φέτος το ανανεωμένο TMAX 530 της Yamaha. To ιαπωνικό mega scooter είναι το πρώτο δίκυκλο που κερδίζει τέτοιο βραβείο για λογαριασμό της Yamaha.

Η εντυπωσιακή αισθητική του Yamaha TMax του χάρισε το πρώτο βραβείο που έχει κερδίσει η Yamaha στα Red Dot Design Awards.

Συγκεκριμένα, το ανανεωμένο στην εμφάνιση (και όχι μόνο) TΜax αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία «Product Design 2012».

Ο θεσμός βραβείων Red Dot εγκαινιάστηκε το 1955 και είναι από τους πλέον έγκυρους παγκοσμίως στο χώρο της προϊοντικής σχεδίασης. Η επιτροπή αποτελείται από 30 διεθνείς ειδικούς της σχεδίασης, οι οποίοι αναγνωρίζουν τα καλύτερα σχεδιαστικά επιτεύγματα σε ένα ευρύ πεδίο -αυτοκίνητα, αρχιτεκτονική, βιο-επιστήμη, ιατρική και ηλεκτρονικά συστήματα πελατών. Φέτος, 1.800 μεγάλες εταιρίες και ανεξάρτητοι σχεδιαστές από 58 χώρες διαγωνίστηκαν για μία διάκριση red dot. Συνολικά υποβλήθηκαν 4.515 συμμετοχές σε 19 διαφορετικές κατηγορίες.

Η αισθητική του TMax ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή στη φετινή ανανέωση του ιαπωνικού scooter. Αν και ήταν επιθετικό και αιχμηρό και στις εκδόσεις των προηγούμενων ετών, οι σχεδιαστές του TMax ξεπέρασαν φέτος τον εαυτό τους. Το scooter της Yamaha έγινε πιο σύγχρονο και επιθετικό στο σχεδιασμό του, υιοθετώντας ακόμη και στοιχεία των supersport μοντέλων της Yamaha. Φαίνεται, λοιπόν, πως οι επιλογές των σχεδιαστών της Yamaha δικαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

Share This Post